Programma

Op Ithaka zijn er ook gegidste rondleidingen mogelijk. Vraag meer info aan het onthaal. 

Dinsdag 3 maart 

14u: deuren open 

14u-15u30: Schrijfworkshop 

 • Heb je een idee voor een tekst, maar weet je niet hoe je daarmee aan de slag kan? Heb je een tekst geschreven, maar weet je niet hoe het verder moet omdat je kop noch staart krijgt aan de “literaire wereld”? Jens Meijen bespreekt hoe je van een idee naar een tekst (proza of poëzie) naar een publicatie gaat. Zowel basisvragen voor een prikkelende tekst als de belangrijkste paden naar het literaire veld (literaire tijdschriften, schrijfwedstrijden, talentontwikkelingsprojecten en podia) komen aan bod. Deze workshop is gericht op beginnende schrijvers, mensen die nog geen tekst geschreven hebben, of zij die interesse hebben om mee te doen aan Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs (maar iedereen is welkom!).  Vergeet je niet in te schrijven op: https://forms.gle/MZa1idn9kBfeaNKZ9

16u: Koffieworkshop 

 • Kom in deze koffieworkshop van Noir meer te weten over verschillende soorten koffie, hoe het wordt gemaakt en proef van koffie zoals je het nog nooit eerder hebt geproefd!

20u30 – 23u30: Open mic 

 • Laat van je horen op Ithaka! Muzikant, comedian, dichter of voordrager? Voor iedereen is er wel plaats op deze open mic! Geniet van een hapje en een drankje terwijl jonge creatievelingen het beste van zichzelf geven. Wil je zelf wat brengen? Schrijf je in! https://forms.gle/16Kponf1e4jFSFPd6

23u30: deuren sluiten 

 

Woensdag 4  maart 

14u: deuren open 

14u – 23u30: Spelletjesnamiddag 

 • Zin om met je vrienden een gezelschapsspel te spelen? Kom dan naar Ithaka waar je kan genieten van een drankje, een hapje en een leuk gezelschapsspel. 

16u – 17u30: Theater 

 • Studenten van LUCA School of Arts het beste van zichzelf in drie theatervoorstellingen! Kom en schuif een stoeltje bij bij deze bijzondere shows!

18u – 23u30: Cheese croquettes & wine 

 • Natuurlijk is er ook plek voor dé snack aller snacks op Ithaka: de kaaskroket! We organiseren een fancy frituur en daar hoort natuurlijk wijn bij. Kom je ook meesmullen? Kaaskorketten en wijn, wat moet het meer zijn?

19u – 20u30: Theater 

 • Studenten van LUCA School of Arts het beste van zichzelf in drie theatervoorstellingen! Kom en schuif een stoeltje bij bij deze bijzondere shows!

21u – 22u30: Kortfilms 

 • We hebben samen met Cinema ZED een programma van zes veelbelovende kortfilms geselecteerd. Van ontroering en romantiek tot actie en humor, het komt allemaal aan bod.

22u – 23u30: Theater 

 • Studenten van LUCA School of Arts het beste van zichzelf in drie theatervoorstellingen! Kom en schuif een stoeltje bij bij deze bijzondere shows!

23u30: deuren sluiten 

 

Donderdag 5 maart 

14u: deuren open 

14u – 18u: High Tea 

 • Het regenweer even vergeten door gezellig samen binnen een theetje te drinken. Tot negen verschillende soorten thee aangeboden door Simon Lévelt. Ook vers gebak met liefde gemaakt: van scones over cupcakes tot worteltaart.❤️☕🥧

16u30 en 17u: Yoga 

 • Kom tot innerlijke rust met onze yogasessies tussen de kunst. Geïnteresseerd? Vul dan zeker de inschrijftool in! https://forms.gle/5KFwV9rVcirsH9dPA  Vergeet zeker niet een matje mee te nemen!

20u – 23u30: Jazz & Beer 

 • Laat jazz en bier je meenemen in een prachtige roes op Ithaka! Wij voorzien overheerlijk gerstenat waar je de hele avond van kan degusteren, muzikanten voorzien rustige jazz waar je op kan wegdromen. Kriebelt het om zelf jazz te spelen? Schrijf je in! https://forms.gle/ypfmqvRHEqKf9HVJ8

23u30: deuren sluiten 

 

Vrijdag 6 maart 

14u: deuren open 

15u: Culturele quiz 

17u: Voorstelling Cuisine 

 • Geert Simonis komt op Ithaka zijn nieuwe dichtbundel voorstellen:

  “Tot op heden is quiche amper serieus genomen als relevant en urgent literair thema. In 2020 komt daar verandering in! CUISINE is dé quintessentiële quichezine waar de eenentwintigste eeuw op aan het wachten was. Beschikbaar op papier en als gratis download.”

19u: Afterwork 

 • Werken is natuurlijk zwaar werk, dat begrijpen we bij Ithaka ook. Blaas daarom even uit met een hapje, drankje en moderne kunst op het Ithaka  Arts Festival 

20u: Hypnosis Meets Arts 

23u30: deuren sluiten 

 

Zaterdag 7 maart 

14u – 17u: Kindernamiddag 

 • Tijdens de kindernamiddag nodigen we kinderen uit om op zoek te gaan naar puzzelstukken om dan de schatkaart compleet te maken en de schat te vinden. Jong en oud is welkom, maar de allerkleinsten worden best begeleid door hun ouders bij het spel. Daarnaast kunnen de kinderen zich laten schminken en voorzien we enkele kleinere activiteiten zodat er geen tijd is voor verveling!

17u: deuren sluiten 

Zondag 8 maart 

10u – 14u: Pannenkoeken 

 • Wij willen al je zintuigen prikkelen bij Ithaka, daarom voorzien we je zondag van overheerlijke pannenkoeken!

14u: deuren sluiten