Open call Ithaka #29

Over Ithaka

Ithaka is het beeldendekunstenfestival van LOKO Cultuur, waar een tiental jonge kunstenaars de kans krijgen om hun kunst tentoon te stellen op een leegstaande plaats in de Leuvense binnenstad. Met al 28 edities op de teller en ondersteuning van culturele partners is Ithaka een gevestigde waarde in het Leuvense cultuurlandschap. En toch willen we elk jaar jong, nieuw en verfrissend zijn. Met deze 29e editie hebben we weer iets helemaal nieuws in petto. Een spannende locatie, beloftevolle medekunstenaars, honderden (virtuele) bezoekers. De huidige omstandigheden stimuleren ons om out of the box te denken. Lijkt dat iets voor jou?

LOKO Cultuur doet voor Ithaka 29 een open call naar jonge artistiekelingen, om hun kunst tussen 22 en 28 maart tentoon te stellen in Leuven. De kunstenaars krijgen elks een ruimte om zelf in te vullen naar hun zin. Je meesterweken aan de muur hangen? Een film op de muur schijnen? Een strand inrichten? Het kan allemaal! Alle kunstvormen en media zijn toegestaan. Onkosten worden door ons vergoed, en je krijgt er een toelage van ons bovenop.

Voor meer informatie over hoe de voorbije edities er aan toegingen, kan je altijd terecht op ithakafestival.be. Zit je nog steeds met een vraag? Mail gerust naar ithaka.loko@gmail.com of stuur een berichtje naar de LOKO Cultuur-pagina op Facebook.

Wat hebben we van je nodig?

  • Een korte uitleg over jezelf
  • Een projectvoorstel
  • Als je een portfolio hebt, mag je dat ook altijd mee doorsturen

Je projectvoorstel moet het volgende bevatten: 

  • een beschrijving van het project dat je graag op Ithaka zou tentoonstellen
  • een kostenraming: hoeveel het project juist zou kosten -deze worden door ons vergoed
  • eventueel al enkele foto’s of schetsen

Hoe moet je je kandidatuur inzenden?

Dat kan via deze form!

Veel geluk!


OVER LOKO CULTUUR
LOKO Cultuur is de cultuurpijler van LOKO, de Leuvense studentenkoepel. Zij organiseert niet alleen culturele activiteiten als Ithaka, IFTf of Movies@Lokation, maar vertegenwoordigt de student in culturele organisaties, zoals de cultuurraad van de KU Leuven of STUK, het Leuvense kunstencentrum.