Ithaka #29

LOKO PRESENTEERT: Ithaka #29 ◆ 22/03 – 11/04  
De 29e editie van Ithaka staat weer voor de deur. Dit jaar in een iets ander jasje gestoken, maar de insteek blijft hetzelfde: 19 veelbelovende kunstenaars krijgen de kans om hun werk aan jullie voor te stellen. Dit jaar is Ithaka in twee luiken opgedeeld: een online expo en een openluchtexpo. Klik op een van de boekdelen hieronder om verder te gaan naar de expo.

Voor het eerste luik hoeft u niet uit uw kajuit te komen. Nee, deze kan u volledig hier online bekijken. De rol van thuishaven wordt dit jaar vertolkt door abdij Keizersberg, waar negen kunstenaars hun werk tentoon stelden. Graag hadden we u over de vloer gehad, maar door de uitzonderlijke omstandigheden grepen we de kans om de kunstwerken naar een virtuele 360° expo te vertalen. Zo kan u zonder zorgen door de gang van de abdij lopen en de verschillende kamers van Ithaka betreden, zoals al jaren de traditie is.

Het tweede luik heeft van ons de naam Odyssee gekregen. Voor de Odyssee gaat u op een 3 km lange ontdekkingstocht. 10 kunstwerken wachten u achter ramen en vitrines op. Jouw Odysee begint bij het Anatomisch Theater en loopt door Leuven, tot aan de abdij op de Keizersberg, bij Ithaka. Varen doet u niet alleen, dus hebben we een audiogids voorzien die u begeleidt op uw tocht met het Leuvense verhaal van de Fiere Margriet én die u meer uitleg verschaft over de werken op de Odyssee.